Rekonštrukciu Metodovej ulice plánujú ukončiť v auguste

05.08.2009 Prešov

Prešov 5. augusta (TASR) – Projekt rekonštrukcie ulíc Svätoplukova a Metodova, ktorý v rozpočtovom náklade 663.179 eur (19,98 milióna Sk) realizuje mesto Prešov, sa dostáva do svojej poslednej fázy.
Ide o dve uličky, ktoré sa z východnej strany kolmo napájajú na Hlavnú ulicu prechádzajúcu centrom mesta.
Vedúci oddelenia investičnej výstavby MsÚ v Prešove Ľudovít Koháni dnes pre TASR uviedol, že stavebné práce sa začali ešte v júni minulého roka. Vlani sa preinvestovalo 407.953 eur (12,29 milióna Sk) a na tento rok radnica vyčlenila sumu 255.226 eur (7,69 milióna Sk). Na jar tohto roka skolaudovali a odovzdali do užívania Svätoplukovu ulicu, ktorá prešla kompletnou rekonštrukciou od Hlavnej ul. až po Kmeťovo stromoradie.
\"Ďalšie práce pokračujú podľa stanoveného harmonogramu a zostáva nám ešte dokončiť dlažbu na Metodovej ulici. Ukončenie rekonštrukcie je naplánované na koniec augusta, \" spresnil Koháni.
Na približne 100-metrovom úseku Metodovej ulice už položili asi polovicu dlažby, ktorá je síce z nového materiálu, ale bude podobná tej pôvodnej v starom štýle. Po oboch stranách cesty upravili a vydláždili dva a pol metra široké chodníky pre peších.
V rámci rekonštrukcie došlo k výmene vedenia nízkeho napätia elektriny, telekomunikačných rozvodov a rovnako sa vymenili aj staré dažďové zvody. Na ulici pribudlo osem nových stožiarov verejného osvetlenia a pripravené sú aj miesta na výsadbu stromov.
Podľa Kohániho stavebné práce v tejto časti mesta sťažovalo najmä to, že ulica musela byť aj počas rekonštrukcie priechodná pre chodcov a rovnako museli vytvárať koridor pre zásobovanie obchodných prevádzok, ktoré sa tu nachádzajú. Po ukončení prác budú tieto ulice slúžiť Prešovčanom ako ďalšia časť pešej zóny.
 

Vyberte región